TOP 10 razloga za posjet LONDONU!

London je grad  s najstarijom podzemnom željeznicom na svijetu i drugom crkvom po veličini te s više od 11.000 restorana i kafića. Da, to je London, jedna od najvećih svjetskih metropola!

Kao što već svi znate, na našem blogu je  u toku  nagradni natječaj za  putovanje u London za dvije osobe, a ako ti je ovo prvi glas svakako ti savjetujemo da se što prije prijaviš putem našeg Facebooka ili Instagrama.

Jedno je sigurno – dvoje sretnika ”praše” za Englesku, i to vrlo brzo!  Iz tog razloga i pišemo ovaj post – kako bi vas uputili u sve ljepote ovog čudesnog grada.

Da se razumijemo, tu je na stotine stvari zbog kojih treba posjetiti glavni grad Engleske, a mi smo popis malo skratili i  za vas izabrali    TOP 10*.   Pa krenimo!

 

TOP 10 razloga za posjet LONDONU :

1.) LONDONSKO KAZALIŠTE 
London ima najbolju kazališnu scenu na svijetu! To u London privlači najbolje glumačke talente i najveće  Hollywoodske zvijezde, stoga se nemojte iznenaditi ako na ulicama ugledate neke poznate face sa malih ekrana.

 

2.) PONUDA HOTELA I SMJEŠTAJA
U Londonu postoji smještaj koji odgovara svim proračunima i ukusima. Grad ima mnoge poznate luksuzne hotele, ali ima i mnogo jeftinih opcija. Upoznajte druge putnike u hostelima, a možete i kampirati!

 

3.) BESPLATNE LONDONSKE ATRAKCIJE
London je dom nekih od najboljih muzeja i galerija na svijetu – od kojih su mnogi beplatni! Preporuke za posjetiti su svakako British Museum, Tate Modern, Natural History Museum i  Science Museum. Provedite nekoliko sati pregledavajući zbirke bez ikakvih troškova.

 

4.) HRANA I PIĆE  U LONDONU
Krenite na kulinarsku putanju diljem svijeta s raznovrsnim londonskim restoranima, od ugostiteljskih restorana s Michelinom do gastropubova, tradicionalnih britanskih restorana i popodnevnog čaja. Londonska bar-scena jednako je raznovrsna pa posjetite rooftop barove, pubove i barove sa super šampanjcima.

 

5.) NAJBOLJI POGLEDI U LONDONU
Londonov najpoznatiji pogled na krajolik nastavlja se razvijati. Ima puno mjesta za gledanje ikonastog horizonta uz rijeku, no pobrinite se da uživate u panoramskom pogledu na London s visokih mjesta na mjestima kao što su pogled iz The Sharda ili London Eye.

 

6.) SHOPPING U LONDONU

Razmaziti će vas izbor ponude kada kupujete u Londonu. Od najcjenjenijih dućana u Oxfordskoj ulici, do manje poznatijih na Londonskom trzistu. Kupujte u najprestižnijem Europskom trgovačkom centru na Westfield Stratfordu, ili posjetite jedan on najikoničnijih dućana kao sto su Harrods.

 

7.) SPORT U LONDONU
London privlači najveće sportske događaje na svijetu. Pogledajte utakmicu u Londonu ili otiđite na obilazak spektakularnih sportskih dvorana tog grada, od Doma Engleske reprezentacije Wembley stadiona do Lords Cricket Grounda ili Wimbledonskog teniskog muzeja.

 

8.) PARKOVI I AKTIVNOSTI
Ne morate putovati daleko da biste pronašli prekrasne zelene površine u Londonu. Glavni grad je dom osam prekrasnih Royal parkova, uključujući Hyde Park i Richmond Park. Tu je i Hampstead Heath, s nevjerojatnim pogledom na grad. Alternativno, posjetite jedan od londonskih mirnih mjesta na otvorenom kao što su Royal Botanical Gardens,Kew.

 

9.) NAJBOLJE LONDONSKE ATRAKCIJE

Ne možete promašiti uzbuđenje koje nude nevjerojatne Londonske atrakcije . Pogledajte grad iz perspektive Londonskoga oka, upoznajte slavnu osobu u muzeju voštanih figura Madame Tussauds, istražite jedno od najvećih svjetskih blaga u Britanskome muzeju ili dođite lice u lice sa dinosaurima u Muzeju Prirodnih Znanosti.

 

10.) LONDON’S RIVER THAMES
The Thames pruža zadivljujuće pozadine mnogim od glavnih gradskih turističkih atrakcija. Usluga prijevoza riječnim autobusima i riječne ture izvrsni su načini previranja i uživanje u predivnim pogledima. Nemojte zaboraviti i londonske kanale, uključujući Regentov kanal i Malu Veneciju.

 

 

 

 

85 thoughts on “TOP 10 razloga za posjet LONDONU!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.